Ontmoet elkaar in de Bossche Bazaar

Een maatschappij bouw je door mensen te ontmoeten en door samen iets te doen. Dit strekt zich natuurlijk verder dan het drinken van een pilsje in de kroeg. Eten, en vooral het bereiden van het eten, is een laagdrempelige activiteit die iedereen dagelijks moet doen. Vooral voor hen die alleen koken is  het initiatief de ‘bossche-bazaar’ opgezet.

40 % van de Brabanders leeft straks alleen en dat zal in de andere provincies niet veel anders anders zijn. Niet iedereen trekt erop uit en heeft een groot sociaal netwerk, maar samen moeten we bouwen aan onze maatschappij.

logo-Bossche BazaarBossche Bazaar Koken

De Bossche Bazaar faciliteert de wijk met een kookgelegenheid waar iedereen door de weeks gebruik van mag maken. Je neemt zelf je eten mee en ontmoet anderen. Het gebruik is gratis. Wat daar uit ontstaat is iedere keer weer de vraag. Het eigenaarschap ligt bij de wijk.

Samen eten  Bossche Bazaar Afwas

 

Wij hebben ons uit dit project terug kunnen trekken omdat de manager van het sociaal cultureel centrum het concept graag wilde voortzetten. Hij zal ook maandelijks een kookevenement organiseren waarbij mensen kunnen intekenen. Ook zijn er twee kookclubjes ontstaan.


Meer over Maatschappelijke Business Development