Ondernemersfonds Helmond

Omdat we een maatschappelijk belang zagen tussen de revitalisering van de industrieterreinen in Brabant enerzijds en de gebrekkige organisatiegraad op deze terreinen anderzijds heeft Breinwijzer in Helmond het eerste Brabantse ondernemersfonds op basis van de OZB geïnitieerd. Omdat dit ook wel het Leids-model wordt genoemd hebben we dit samen met het Leidse bureau Blaauwberg opgepakt.

Kern van de zaak is tweeledig: Ten eerste is er nu een klein potje geld waarmee initiatieven niet meer stoppen maar een basis vormen voor cofinanciering.

Ten tweede geldt ook op dit stedelijk niveau, door met elkaar te praten ontstaan ideeën.

Voorbeeld: Als het kunst-kwartier aangeeft behoefte te hebben in een platform voor talentvolle studenten en het centrum management teruglopende bezoekersaantallen heeft op de koopavond, is een verbinding snel te bedenken.

Daarnaast ontdekte het kunstkwartier dat het Elkerliek-ziekenhuis de grootste kunstverzameling heeft van Helmond.

Samen met Jeroen Bos, Irma Verhoeven, Frits Rutten, Marlene Drouwen, Hennie de Gooijer, Ronald van den Heuvel, Rob Swinkels, Wim Kuypers, Ad Klaasen, Rolf van Gemert, Daan Vlugt, Frans van Dijk, Esther Hartzema, Paul Sijbers en vele anderen.

 


Meer over Maatschappelijke Business Development